Najava seminara 7. jun 2019!!!

Seminar „Nove nastupajuće obaveze za vozače i prevoznike u prevozu za sopstvene potrebe prema Zakonu o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima“ će se održati u Beogradu, Stadion Event Centar (TC Stadion), Zaplanjska 32, u petak 7. juna 2019. godine od 10:00 do 13:30 u organizaciji Asocijacije rukovodilaca transporta i logistike TransportLog. Podršku u organizaciji Seminara pruža Intico d.o.o.

Dana 8. decembra 2018. godine stupio je na snagu Zakon o izmenama i dopunama Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima („Sl. Glasnik RS“ 95/2018), a primena određenih odredbi u pogledu ugradnje i korišćenja tahografa odložena je za šest meseci, odnosno do 8. juna 2019. godine.

Izmene i dopune donose značajne novine u oblasti primene ovog Zakona u drumskom prevozu, vođenju evidencije radnog vremena vozača, nove obaveze za vozače i prevoznike u okviru prevoza za sopstvene potrebe, kao i za vozače i prevoznike u drugim oblastima:

  • održavanje kanalizacionih sistema, vodovodnih, gasovodnih i elektrodistributivnih instalacija, sakupljanje i odlaganje smeća
  • održavanje i upravljanje putevima
  • održavanje telefonsko-telegrafske mreže i radio-televizijske difuzije
  • prikupljanje mleka sa stočnih gazdinstava (odnosno prevoz sirovog mleka)
  • pružanje univerzalnih usluga, u skladu sa propisima iz oblasti poštanskih usluga, vozilima čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 7,5 t
  • osposobljavanje kandidata za vozače teretnih vozila i autobusa
  • drumski prevoz putnika vozilima sa 7+1 i 8+1 mesta za sedenje kojima se obavlja limo servis

Seminar je namenjen odgovornim licima u drumskom prevozu, rukovodiocima preduzeća, rukovodiocima transporta, voznih parkova i logistike u navedenim oblastima prevoza, referentima, administratorima i analitičarima transporta, voznih parkova i logistike, organizatorima unutrašnjeg prevoza, rukovodiocima u limo servisima i dr.

Teme obrađene na seminaru će pružiti učesnicima neophodne informacije o novim obavezama i o praktičnoj primeni izmena i dopuna Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

Sadržaj seminara:

09:00 – Registracija učesnika

10:00 – Nove obaveze za vozače u oblasti prevoza za sopstvene potrebe nastale izmenama i dopunama Zakona o radnom vremenu članova posade u drumskom prevozu i tahografima

11:30 – Pauza

12:00 – Ostale vrste prevoza čije su obaveze izmenjene izmenama i dopunama Zakona o radnom vremenu članova posade u drumskom prevozu i tahografima i DISKUSIJA

13:30 – Kraj seminara

Predavač:

Prof. dr Vladimir Momčilović

Naknada za učešće u radu Seminara iznosi 8.400 dinara bez PDV-a po jednom učesniku i obuhvata pravo učešća na seminaru, propratni materijal, potvrdu o učešću i kafe pauze. Obezbeđen je besplatan parking prostor.

Ukoliko imate pitanja slobodno nas kontaktirajte putem email-a ili telefona, stojimo Vam na raspolaganju.

Informacije i prijave:

Irena Milosavljević

tel:       011 406 55 36
mob:    060 30 60 314
email:   i.milosavljevic@transportlog.org.rs