Seminar
IZMENE I DOPUNE ZAKONA O RADNOM VREMENU POSADE
VOZILA U DRUMSKOM PREVOZU I TAHOGRAFIMA

21. decembar 2018.

Beograd, Stadion Event Centar

Najava seminara 21. decembar 2018!!!

Seminar „Izmene i dopune Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima“ će se održati u Beogradu, Stadion Event Centar (TC Stadion), Zaplanjska 32, u petak 21. decembra 2018. godine od 10:00 do 13:30 u organizaciji Asocijacije rukovodilaca transporta i logistike TransportLog. Podršku u organizaciji Seminara pruža Intico d.o.o.

Dana 8. decembra 2018. godine objavljene su izmene i dopune Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima („Sl. Glasnik RS“ 95/2018). Zakon je stupio na snagu 8. decembra 2018. godine.

Izmene i dopune donose značajne novine u oblasti primene ovog Zakona u drumskom prevozu, vođenju evidencije radnog vremena vozača, nove obaveze za vozača, gradacije prekršaja i iznosima kazni za pravno lice, odgovorno lice i člana posade vozila (fizičko lice).

Seminar je namenjen rukovodiocima transportnih preduzeća, rukovodiocima transporta i voznih parkova, referentima, administratorima i analitičarima transporta, voznih parkova i logistike, organizatorima unutrašnjeg i međunarodnog prevoza, menadžerima logistike, rukovodiocima u limo servisima i dr.

Teme obrađene na seminaru će pružiti učesnicima neophodne informacije o novim obavezama i o praktičnoj primeni izmena i dopuna Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

Sadržaj seminara:

09:00 – Registracija učesnika

10:00 – Novine u oblasti radnog vremena vozača i korišćenja tahografa

Oblast primene Zakona. Definicija komercijalnog i nekomercijalnog prevoza. Obaveza ugradnje tahografa u vozilima kojima se obavlja limo servis. Evidencija radnog vremena članova posade vozila. Nove obaveze za vozača. Period čuvanja propisane dokumentacije. „Smart“ tahograf i tahografske kartice druge generacije.

11:30 – Pauza

12:00 – Izmene i dopune odredbi koje se odnose na nadzor prevoznika i vozača, gradaciju prekršaja i iznos kazni i DISKUSIJA

Ovlašćenja nadzornih organa. Gradacija prekršaja, kaznene odredbe i iznosi kazni za pravno lice, odgovorno lice i vozača (fizičko lice).

13:30 – Kraj seminara

Predavač:

Prof. dr Vladimir Momčilović

Naknada za učešće u radu Seminara iznosi 8.400 dinara bez PDV-a po jednom učesniku i obuhvata pravo učešća na seminaru, propratni materijal, potvrdu o učešću i kafe pauze. Obezbeđen je besplatan parking prostor.

Ukoliko imate pitanja slobodno nas kontaktirajte putem email-a ili telefona, stojimo Vam na raspolaganju.

Informacije i prijave:

Irena Milosavljević

tel:       011 406 55 36
mob:    060 30 60 314
email:  transportlogpr@gmail.com  ili email: inticodoo@gmail.com

2019-02-07T12:06:47+00:00
Go to Top